Tijdelijke procesregisseur VSV gemeenten / Wet van School naar Duurzaam Werk Regio Zuid-Limburg

Wil jij een bijdrage leveren aan het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten en een sluitende aanpak van onderwijs naar arbeidsmarkt? Ben jij degene die ons gaat helpen om daar een gezamenlijk regionaal programma voor de regio Zuid-Limburg voor te maken? Ben je bekend met het onderwijs- en arbeidsmarktveld in Zuid-Limburg? Ben jij gewend om sturing te geven aan complexe processen met een veelvoud aan actoren met verschillende belangen? Leg je verbindingen en breng je partijen bijeen? Dan is de functie procesregisseur VSV gemeenten / Wet van School naar Duurzaam Werk Regio Zuid-Limburg bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 6 november 2024.

Wie ben jij? 

  • Je hebt minimaal een WO werk- en denkniveau;
  • Je kunt sturing geven aan complexe processen met een veelvoud aan factoren met verschillende belangen op het schaalniveau van Zuid-Limburg;
  • Je bent een verbinder, en kunt zowel mondeling alsook schriftelijk goed communiceren;
  • Je beschikt over analytische en conceptuele vaardigheden;
  • Je hebt kennis van en met het onderwijs, de zorg en de arbeidsmarkt in Zuid-Limburg;
  • Je hebt werkervaring binnen een politiek complexe omgeving met uiteenlopende stakeholders.
     

Wat ga je doen?

 

Als coördinator binnen het huidige regionale programma Voortijdig Schoolverlaten (VSV) 2020-2025 en als procesregisseur van het nieuwe regionale programma ‘Van School naar Duurzaam Werk’ vervul je een centrale rol in zowel de afronding van het huidige programma als de ontwikkeling van nieuwe initiatieven.

Voor het Regionaal Programma VSV 2020-2025 zorg jij voor de coördinatie, uitvoering en afronding in Zuid-Limburg. Dit doe je in nauwe samenwerking met de betrokken gemeenten, Doorstroompunten en de contactschool. Je houdt de voortgang nauwlettend in de gaten en stuurt bij waar dat nodig is. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bewaken van administratieve processen en het financieel beheer van het gemeentelijke budget. Samen met de projectleider VSV Onderwijs zorg je voor heldere communicatie met zowel interne als externe stakeholders. Ook bereid je vergaderingen voor van het Dagelijks Bestuur (DB) en het Algemeen Bestuur (AB), en stel je de jaarlijkse effectrapportage op voor DUO en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Verder adviseer je bestuurders en het ministerie over de voortgang van het programma. Dit in ambtelijke afstemming met gemeenten, Doorstroompunten en de contactschool.

Daarnaast voer je de procesregie op de totstandkoming van het regionale programma ‘Van School naar Duurzaam Werk’. Je leidt het proces in nauwe samenwerking met gemeenten, Doorstroompunten, scholen, de contactschool en andere partners. Hierbij richt je de nodige samenwerkingsstructuren en overlegplatforms op, die essentieel zijn voor het opstellen en de uitvoering van het programma. Het is jouw taak om het programma tijdig op te stellen en in te dienen bij het Rijk, inclusief het deel over de gezamenlijke financiering. Je adviseert bestuurders van schoolbesturen, Doorstroompunten en gemeenten over de besluitvorming rond het programma. Dit advies wordt zorgvuldig afgestemd met de gemeenten, Doorstroompunten en contactschool. Tot slot stem je de voortgang van het programma af met het ministerie van OCW en neem je actief deel aan landelijke bijeenkomsten.

 

Jouw Team

 

Je maakt deel uit van het cluster Onderwijs binnen het team Beleid Economie. Dit grotere team bestaat uit verschillende clusters, waaronder Onderwijs(huisvesting), Cultuur en Erfgoed, Sport, Arbeidsmarkt en Economie. Je collega’s hebben diverse achtergronden en expertisegebieden, maar wat jullie bindt, is de gezamenlijke passie en toewijding om resultaten te behalen. Het team werkt in een plezierige en professionele sfeer, met korte communicatielijnen en een hoge mate van zelfstandigheid.

Jouw rol binnen de regio Zuid-Limburg is daarbij van groot belang. Je vervult een onafhankelijke functie en vertegenwoordigt de drie subregio’s (Maastricht-Heuvelland, Westelijke Mijnstreek en Parkstad Limburg) op gelijkwaardige wijze.

 

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

 

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

 

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, tijdelijke functie vanaf 1 december 2024 tot en met de inwerkingtreding van de wet, maar tenminste tot 1 januari 2026 voor 28 tot 32 uur per week.

De functie is ingeschaald in schaal 12 met een bruto maandsalaris van minimaal € 5.070,-- en maximaal € 6.862,-- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om meer uren te werken. Daarmee bouw je ADV op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

 

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan via de button en stuur ons jouw cv en motivatie t.a.v. Johan Essers, manager Team Beleid Economie. Je kunt solliciteren tot en met 5 november 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Petra Haket, via p.haket@heerlen.nl of tel: 045-5605061.  

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature

Vacaturekenmerken

Acties